Mensen fotograferen

Mensen, groot, klein, jong of oud, ik weiger te geloven dat er lelijke mensen zijn. Iedereen is waard om gefotografeerd te worden en ik zie niet in waarom een beroemdheid daar beter voor geschikt zou zijn.
Ik wil mensen fotograferen in alle omstandigheden, zo natuurlijk mogelijk, en liefst in hun dagelijkse normale omgeving. Anderzijds heeft iedereen "quality moments" en dan mag je er eens uitzien zoals het anders nooit gebeurt, zolang je maar jezelf blijft.

Spontaan

Bij al mijn reportagewerk probeer ik zo weinig mogelijk te storen.  Ik blijf zo veel mogelijk op afstand en werk meestal zonder flitser.  Dit geeft de meest spontane foto's zonder storend geflits.  

Tijdloos en dynamisch

Wanneer ik zelf wat kan aansturen, dan gaat dat altijd in de richting van eenvoud of beweging.  Ik vraag geen modekledij, geen make-up, geen juwelen.
Poseren is goed, maar meestal zal ik je vragen om te bewegen.  Een beetje moeilijker voor mij, maar eenvoudiger en vooral prettiger als je voor de lens staat.
Ik maak natuurlijke portretten waar je op staat zoals je bent.  Niet zoals ze je voor de gelegenheid "gemaakt" hebben.

Details

Met een glimlach doe je nooit kwaad maar een handdruk, een ring of een hanger, een bruidsboeket, de kleine handjes van een achterkleinkind die de oorbel van oma gaan ontdekken ... Kleine stukjes die een volledige foto waard zijn.

Mijn "fotografische" visie op mensen

Voor mij het mooiste onderwerp dat ik kan bedenken. De grootste verscheidenheid die start met mensjes van enkele decimeter en gaat tot rimpels en grijze haren die wijsheid en levenslust laten zien. Iedereen moet van een periode in zijn leven ooit een foto hebben om fier op te zijn. Een foto die anderen aan jou doen herinneren. Een foto om je leven lang mee te dragen en te weten dat andere mensen je zo zullen zien. 

Die foto, moeilijk of gemakkelijk, die wil ik graag voor je maken.
Welkom !

 

contrast
European Photographer beroepsfotografen