Fotostudio : tijd nemen voor fotopassie

Een plaatsje waar je letterlijk niets anders kan doen dan foto's maken. Hier kom je naar toe en je weet dat alle mooie, maar mogelijk storende, elementen van een buitenopname de pret niet zullen verstoren.
Zon, regen, wind, maneschijn... niets heb je er, maar licht kan je er maken op de manier zoals je het nodig hebt.

Glamour en Glitter

Je extreem laten opmaken door een visagiste, de beste kleren zoeken, lang zoeken in welke bocht je je lichaam gaat tonen. Het gebeurt allemaal in de studio en het kan op heel veel bijval rekenen.   Dat is echter niet mijn stijl.  Ik hou van eenvoud, van natuurlijkheid, van mensen zoals ze zijn.  Geen make-up, geen extra mooie kleren, geen juwelen, maar alle aandacht naar de mens die op de foto komt.
Dikwijls krijg ik hier terechte kritiek op.  Maar... als je iets wegneemt blijft er een leegte over.  Je moet dus niet iets wegnemen en niets in de plaats brengen.  Wat ?  Dat zal voor iedereen iets anders zijn.  Licht ? emotie ? beweging ?  houding ? 

Licht

Mijn speelgoed, al jaren.  Met licht zie je iets, met schaduw maak je de sfeer (geleerd van Rubens). En de sfeer is iets wat ik in iedere foto wil meegeven.
Waar mijn flitsers gaan staan weet ik nooit op voorhand.  Ik probeer zoveel mogelijk alles aan te passen aan de persoon die voor mijn lens staat.
Maar proberen alleen kan de tijd vervelend maken voor je "model".  Voldoende de theoretische eigenschappen kennen en een beetje voorspellen hoe je foto er kan uit zien zal de "wachttijd" voor je model verkorten en dat is altijd beter voor de uiteindelijke foto.

Artistiek

Maak je foto's die afwijken van de "normale" manier van fotograferen, dan kom je op een creatief terrein. Wat de ene persoon enorm mooi zal vinden wil de andere nog niet bekijken.  Maak je foto's die iedereen goed vindt, dan heb je geen eigen stijl.  Ik neem regelmatig een foto met het risico dat mensen hem niet mooi gaan vinden.  Iedereen heeft een "mooiste kant" en die wil ik bij iedereen vinden.
Zoeken naar iets moois op een "andere" manier, dat is helemaal mijn ding en daar kan ik uren mee bezig zijn.  

Kledij

Breng verschillende kledingstukken mee waar je je goed in voelt.
"Eenvoud siert" is ook hier de absolute boodschap.  Een witte T-shirt zal volgend jaar niet verouderd zijn.  Een modieus kleedje wel !  Een hemd met veel streepjes, tekst en vierkantjes stoort en leid de aandacht naar zich.  Die moet naar de mens gaan.  Zwart is populair maar daar krijg je geen kleur in !

Naakt

Een vies woord ??? 
Zowel in de tekenacademie als in de schilderkunst kom je in contact met naakte mensen. Al honderden jaren hangen kerken en kathedralen vol met schilderijen waar dit ook niet weggemoffeld wordt. Smaakvol gebruikt, met een spel van licht en schaduw is dit de mens zoals hij echt is, en alle mensen zijn even mooi !

Naaktfotografie gebeurt in zo goed als alle fotostudio's. Naast verschrikkelijke brol worden er gelukkig door veel fotografen ook echte kunstwerkjes gemaakt. Ik zal dit nooit voorstellen, maar als je je daar goed bij voelt mag je het wel zelf vragen. Ik weet perfect waar de grenzen van respect en goed fatsoen liggen, ik moet die niet meer zoeken !
Ik heb heel regelmatig mensen in de studio die dit voor de "eerste keer" doen en dat loopt altijd goed.  Vooral bij zwangerschapsfoto's is dit echt een meerwaarde.  Een kamerjas hou je altijd aan, en die gaat enkel even uit voor de foto.

Naakt op een foto moet een meerwaarde hebben.  Bedenk een naaktfoto die je voor je ogen krijgt maar dan gekleed.  Wel met exact dezelfde houding en vooral licht en schaduw.  Als de foto even goed blijft, dan heeft het naakt geen toegevoegde waarde en is het voor mij een slechte naaktfoto.

Gesprek

Op voorhand eens langskomen om rustig te praten welke foto's je zou willen is altijd een nuttige tijdsinvestering.  Het is voor mij noodzakelijk om uw fotografisch verlanglijstje te kennen en voor u om mijn manier van werken te kennen.
Afwijken van de eerste bedoeling, afhankelijk van de resultaten tijdens de fotoshoot, gebeurt regelmatig.  Ik ben geen "planner".  Ik kijk, improviseer, probeer veel, en stop niet voor ik gemaakt heb wat ik zoek.

Mijn "visie" in "mijn" fotostudio

Excuseer het hebberig karakter van de titel maar dit is het plaatsje waar voor mij de passie voor de fotografie het hoogtepunt bereikt. Op geen enkele andere plaats heb ik zoveel zekerheid om te kunnen werken aan een foto tot hij is zoals ik het voor ogen heb.  Welkom voor een unieke foto van jezelf.

Ik doe mijn best zodat je er tijdloze zichtbare herinneringen aan overhoudt.

contrast
European Photographer beroepsfotografen