Basiscursus digitale fotografie

De basiscursus begint met een vergelijking tussen analoge en digitale fotografie. Er is GEEN voorkennis nodig. Via oefeningen en vooral veel herhalingen proberen we op het einde van de cursus een duidelijk beeld te hebben van grootheden als brandpuntafstand – sluitersnelheid – diafragma – iso waarde. Eigenschappen van fotobestanden worden gezien. Compensatieregelaars krijgen ruim aandacht.

De meest gebruikelijke functies van een modern digitaal reflextoestel worden gezien en gebruikt. Compactcamera kan ook en op de verschillen zal gewezen worden.

Voorbeelden

Foto’s om zaken te demonstreren worden ter plaatse in de les genomen. Zo zie je de alle omstandigheden waarin een beeld gemaakt wordt en hoe je met kleine wijzigingen in de opname andere resultaten kan krijgen.

Compositie

Hoe hou ik mijn fototoestel vast en vooral stil Waar plaats je het onderwerp in je foto Hoe gebruik je het aanwezige licht Wat is het effect van het standpunt waar je je bevindt om de foto te maken Wat plaats je op de foto, wat zeker niet Hoe ga je om met de zoomlens Wat vinden anderen van mijn foto's ...

Taken

Iedere week krijg je een opdracht om een drietal foto’s te nemen rond een zeer ruim bepaald onderwerp. Gezamenlijk bespreken we die foto’s om van elkaar te leren.

contrast
European Photographer beroepsfotografen